Belangrijk

Bij het brengen van uw hond dient een geldig vaccinatie bewijs overhandigd te worden. Deze blijft de gehele logeerperiode in ons bezit. Dit in verband met ter inzage van de inspectiedienst. Uw hond moet de jaarlijkse cocktail enting hebben gehad. Deze vaccinatie mag niet ouder dan een jaar en niet jonger dan 2 weken zijn.

Ook moet de hond tegen kennelhoest zijn behandeld. Dit kan op 2 manieren, middels neusdruppels of een injectie.

De neusdruppelvaccinatie:

Dit is de zogenaamde ‘KC-enting’. Het vaccin bevat zowel Bordetella bronchiseptica als Parainfluenza in levende vorm en wordt in de neus gedruppeld. De vaccinatie kan vanaf een leeftijd van 3 weken gegeven worden en is na eenmalige vaccinatie één jaar geldig. Het voordeel van deze enting is dat bescherming tegen infectie optreedt op de plek waar de infectie binnenkomt (de neus). Gevaccineerde dieren kunnen enkele weken de ziekteverwekkers uitscheiden. Vaccinatie kan het beste minimaal 2 weken voorafgaand aan  pensionverblijf  worden toegediend. Vooral bij zeer jonge gevoelige pups kan na vaccinatie een tijdelijke oog- en neusuitvloeiing worden gezien.

De onderhuidse injectie:

Deze injectie bevat zowel Bordetella bronchiseptica als Parainfluenza in geïnactiveerde (dode) vorm en dient bij de eerste keer geboosterd (herhaald) te worden na 2-3 weken. Daarna is deze één jaar geldig. Sommige honden vinden de neusdruppelvaccinatie erg vervelend of laten het gewoonweg niet toe. Dan kan een onderhuidse injectie uitkomst bieden. Ook is de injectie aan te raden als de hond last van het ‘BOS-syndroom’ heeft (kortsnuitig ras) of als er mensen in de omgeving van de hond een verminderd immuunsysteem hebben (bv. jonge kinderen, zwangeren, ouderen en mensen die chemotherapie ondergaan). Het nadeel van dit vaccin is dat we vaker een onderhuidse zwelling zien op de injectieplaats die tijdelijk pijnlijk kan zijn. Het vaccin biedt alleen bescherming ter hoogte van de longen.

Als uw hond bij ons komt logeren moet hij behandeld zijn tegen vlooien

 

Ik ben al ontvlooid

Raadpleeg bij twijfel altijd uw dierenarts.